„Eesti lapsele on parim eesti toit“

 

  • Lähtume “Tervisekaitsenõuetest toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis“ ning dr. Mihkel Zilmeri ja dr. Raivo Vokki toitumissoovitustest.
  • Lasteaia menüü vastavust (toitainesisaldus, energeetiline väärtus jm) seaduses kehtestatule kontrollib 2 korda aastas Terviseamet. Tooraine ning köögi vastavust seadusandlusele ja enesekontrolliplaanile HACCP kontrollib 2 korda aastas Toidu- ja Veterinaaramet.
  • Kasutame toitlustusprogrammi ANC, menüü koostatakse seitsmeks nädalaks. Menüü mitmekesistamine, uuendamine ja tervislikumaks muutmine toimub aastaringselt ja pidevalt. Jälgime laste söömist, kui lapsed vaatamata personali pingutustele uut toitu omaks ei võta, jääb see toit menüüst välja.
  • Oleme liitunud PRIA piimaprogrammiga ning kooli puu- ja juurviljaprogrammiga.
  • Ei kasuta puljongikuubikuid, puljong keedetakse ise. Toit ja tooraine ei sisalda  värv- ja säilitusained.
  • Maitseainetest kasutame soola, suhkrut, pipart, kaneeli, vaniljesuhkrut, sidrunihapet.
  • Teed valmistatakse ürtidest: lasteaia aiamaal kasvatatud piparmündist, melissist. Talvel kasutame maitsestamiseks mett (mesinikult) ja sidrunit.
  • Hooajalised köögiviljad ostame kohalikelt talunikelt, kasutame võimalikult palju kohalike tootjate pakutavat.
  • Kõrvits, rabarber, petersell, sibul, murulauk, hooajalised sõstrad kasvatatakse lasteaia oma aiamaal. Talveks maitseroheline külmutatakse.
  • Menüü uuendamisega tegelevad peakokk ja tervishoiutöötaja. Kui laps vajab eridieeti leiame parima võimaliku lahenduse koostöös tervishoiutöötaja, köögipersonali, rühmatöötajatega.